Employee Advocacy

Wienerberger

Keramiek leeft!

#employeeadvocacy

Quote

“Voor mij is Apostle een makkelijke manier om content die je zelf opzet en goedkeurt, te laten delen door je medewerkers. Laagdrempelig. Simpel. Via allerlei kanalen”.

- Erwin Sigterman, Digital Marketing Coördinator Wienerberger

Over Wienerberger

Wienerberger is een internationale producent van duurzame bouw- en bestratingsmaterialen van keramiek. Ze lopen voorop in de ontwikkeling van keramische bakstenen en dakpannen. Keramiek leeft!

Uitdaging

Binnen het bedrijf was niet iedere verkoopmedewerker social media-minded, vertelt Erwin Sigterman, Digital Marketing Coördinator bij Wienerberger. De gemiddelde leeftijd van de verkoopmedewerkers is hoog, vaak boven de 50 jaar. Veel ervaring op verkoopgebied hebben ze natuurlijk wel, maar niet iedereen was actief op LinkedIn. Daarin moesten zij ondersteunt worden. Berichten posten op LinkedIn was daarom voor sommigen onbekend terrein. Het delen van posts op LinkedIn bleef vaak uit.

Medewerkers zaten met vragen als: Wat als ik een foutje in het bericht plaats? Wat moet ik eigenlijk inhoudelijk delen? We snappen deze gedachten natuurlijk, maar vanuit marketing willen we deze medewerkers juist helpen om op een laagdrempelige manier content te gaan delen.

"Voor mij is Apostle een makkelijke manier om content die je zelf opzet en goedkeurt, te laten delen door je medewerkers. Laagdrempelig. Simpel. Via allerlei kanalen"

En dat laatste is precies wat medewerkers over de streep trekt om meer berichten te delen en meer uit hun netwerk te halen, aldus Erwin.

Aanpak

“We maken het met Apostle makkelijk voor onze verkoopmedewerkers. We stellen berichten voor die zij makkelijk via de app kunnen goedkeuren en doorzetten naar hun persoonlijke profiel. We merken dat dit medewerkers over de drempel trekt om berichten wél te gaan delen.”

Er komen volgens Erwin ook mooie reacties binnen op de content die gedeeld wordt. “Dat vind ik echt fijn. De mensen die berichten delen, zien dan ook dat de reacties die binnenkomen positief zijn. Wat weer voor extra motivatie zorgt om te delen.” Wat het beste werkt volgens Erwin, is inhoudelijk afwisselende content delen via werknemers. “We zien dat vacatures en projectreferenties altijd heel goed scoren. Voor de verkoopmedewerkers, onze ambassadeurs, is dat interessant. Zo kunnen ze zelf ook aangeven welke projecten door ons zijn opgeleverd. We willen nu ook wat meer algemene thema’s aansnijden, zoals duurzaamheid, dan kunnen we nog meer ambassadeurs aanhaken!”

Resultaten

“Voor ons heeft Apostle een duidelijk meerwaarde. Het levert ten eerste meer zichtbaarheid op voor de organisatie, maar daarbij ook voor medewerkers en in het bijzonder de verkoopmedewerkers”, geeft Erwin aan. De medewerkers ontvangen mooie feedback uit de markt, wanneer ze persoonlijke content delen. Op een persoonlijk verhaal ontvangen ze ook écht meer views dan op een wat algemener verhaal. “De meeste ambassadeurs halen vaak meer dan 1000 views per persoon, een mooi bereik! Door het gebruik van Apostle worden we samen met de medewerkers volwassen in het gebruik van social media. Ik ben heel tevreden hoe het eerste half jaar is verlopen!”

Resultaten

  • 1000/2000 views per medewerker per post

  • Interne binding medewerkers gestegen

  • Stijging kennisniveau social media

  • Hoge engagement en positieve reacties uit het netwerk van medewerkers

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon