Employee Advocacy

UMC Utrecht

Om het UMC Utrecht en WKZ beter op de kaart te zetten als werkgever startte de organisatie een aantal jaren terug met het inzetten van eigen medewerkers als communicatiemiddel.

#employeeadvocacy

Quote

“Apostle is voor mij een eigentijdse recruitment methodiek, maar ook een manier om het alledaagse bijzonder te maken. Medewerkers kunnen immers als geen ander vertellen welke fantastische, speciale en soms ook emotionele momenten ze tijdens hun werk beleven.”

- Tonny Keijers, senior recruiter UMC Utrecht

Over UMC Utrecht

Universitair Medisch Centrum Utrecht is een van de grootste zorginstellingen in Nederland. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van UMC Utrecht. Met meer dan 12.000 huidige werknemers is UMC Utrecht een van de grootste werkgevers in de regio.

Uitdaging

Door de Social Shift structuur aan te brengen in de organisatie, is er gewerkt aan de positionering van UMC Utrecht als werkgever en het versterken van de employer branding. De vraag naar extra zorgmedewerkers is enorm en precies daar kan de social media van medewerkers een belangrijke rol spelen.

Aanpak

Het UMC Utrecht heeft samen met Apostle een innovatief plan bedacht om nieuwe zorgmedewerkers aan te trekken. In een pilotfase is klein begonnen met twee verschillende divisies. Na deze succesvolle pilot werd uitgebreid naar 7 divisies binnen het ziekenhuis. Enerzijds werden zorgmedewerkers toegevoegd aan het Apostle platform om vacatures, maar ook authentieke verhalen in hun netwerken te delen. Dit authentieke beeldmateriaal werd vervolgens gebruikt in social media campagnes om een beter resultaat te bewerkstelligen. “

We promoten onze vacatures door middel van re-marketing waardoor we ook de latent werkzoekenden bereiken. En dankzij de verhalen die ze eerder al via onze ambassadeurs gelezen hebben, zijn ze al enthousiast voor ze hier maar één stap binnen hebben gezet."

Dat is toch geweldig, vertelt Tonny enthousiast.

Resultaten

  • 2,6x meer inschrijvingen op vacatures

  • Continue stroom van authentieke content

  • Tijdbesparend

  • Effectief samenwerken aan branding

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon