Dealer Adcocacy

Shimano

Shimano creëerde een enorm extra online bereik door Apostle te gebruiken, ook op hyperlokaal niveau!

#dealeradvocacy

Quote

"Met het Apostle platform kunnen wij kant-en-klare social media berichten klaarzetten voor retailers die zij vanaf de winkelvloer op hun smartphone kunnen accorderen. Social media is een belangrijk onderdeel geworden van de middelenmix om Shimano Service Centers naar het hoogste niveau te tillen."

- Erik-Jan Brunninkreef, Manager retail services & concepts bij Shimano

Over Shimano

Shimano is opgericht in 1921 en opereert vandaag de dag op een internationaal niveau met sales kantoren en fabrieken over de hele wereld. De belangrijkste tak van het bedrijf is de ontwikkeling, productie en distributie van fiets-, roei- en vissersmaterialen. Shimano zal doorgaan met het leveren van aantrekkelijke producten binnen deze branches om de fiets- en sportvis cultuur te blijven promoten.

Uitdaging

In 2017 worstelde Shimano met het realiseren van controle over de online merkuitingen van de bij hen aangesloten retailers. Door de samenwerking met Apostle werd het mogelijk om structuur aan te brengen in de online merkuitingen op de social-media kanalen van hun retailers.

Er was behoefte onder retailers om hulp te krijgen met social media. Daarnaast zijn deze retailers de ogen en oren van Shimano. Zij spreken immers de consumenten in hun zaak, op de winkelvloer en in de werkplaats. Enerzijds biedt dit voor retailers een kans om de kennis van een grote organisatie regionaal te benutten in de vorm van ondersteuning op online gebied. Anderzijds opent dit voor Shimano deuren in communicatie met consumenten. Juist op regionaal niveau! Maar hoe pak je dat aan?

Aanpak

Apostle kwam met het idee om kant-en-klare social media posts te verspreiden via de Facebookpagina’s van retailers. Op dat moment waren er ongeveer zestig retailers die gelicenseerd Shimano Service Center zijn, maar die konden ze niet allemaal tegelijk helpen. Dankzij het Brand Advocacy platform van Apostle kan dat wel. “Met deze tool kunnen wij kant-en-klare social media berichten klaarzetten voor retailers die zij vandaag de winkelvloer op hun smartphone kunnen accorderen. We hebben besloten om dit onder een kleine groep retailers uit te rollen, en daarna uit te breiden. Inmiddels zijn we met Apostle actief in meer dan 8 landen”, vertelt Erik-Jan Brunninkreef, manager retail services & concepts bij Shimano.

Resultaten

  • Groot regionaal bereik

  • Kostenbesparing op advertenties

  • 1 platform voor beheer van alle socials

  • Hogere binding met dealers

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon