Employee Advocacy

KTBA

Met Apostle heeft de online zichtbaarheid van KTBA een enorme boost gekregen.

#employeeadvocacy

Quote

"De betrokkenheid in de organisatie is enorm gegroeid. De likes gaan sky high, de views gaan de lucht in. Soms worden post die medewerkers plaatsen op hun persoonlijke kanalen wel 8000x bekeken. Dat haal je er met een bedrijfspagina echt niet meer uit!"

- Bas van Seeters, Digital Marketing Coördinator KTBA

Over KTBA

KTBA, onderdeel van Mérieux NutriSciences Company is een ambitieus bedrijf. Hun doel is om de beste in het vak te zijn. Een heuse ambitie met de focus om onze klanten naar een hoger niveau te tillen.

KTBA is al jaren marktleider en ontwikkelt innovatieve diensten en producten die voor relevant zijn voor jou. Zij inspireren als strategische sparringpartner in hoogwaardige Quality Assurance, Riskplaza & Business Assurance diensten in de voedingsmiddelen- en consumentengoederen industrie.

Uitdaging

KTBA staat voor kwaliteit, training, begeleiding voor bedrijfszeker ondernemen, een dienstverlener in de voedingsindustrie die organisaties helpt om de continuïteit te waarborgen. KTBA is een innovatieve organisatie met 220 gespecialiseerde medewerkers. 1,5 jaar geleden startte KTBA, onder leiding van marketeer Bas van Seeters, het Social Shift traject.

“Voor KTBA is de Social Shift een methodiek om medewerkers te motiveren om hun kennis te delen en daarbij te faciliteren in de juiste mogelijkheden om het ook daadwerkelijk te kunnen delen”, aldus Van Seeters. De specialisten van KTBA zijn voornamelijk consultants, weten alles van het onderwerp, maar zijn natuurlijk geen marketeers. Daarom werd de Social Shift in stappen geïmplementeerd in het bedrijf: het begon met het delen van corporate berichten en later begonnen medewerkers hun eigen content in te sturen.

Aanpak

KTBA is met het traject begonnen door eerst een goed verhaal neer te zetten, ook wel de contentstrategie. Door de strategie te bepalen en de directie te laten vertellen waarom ze dit traject zijn aangegaan, werd het mogelijk om de organisatie zichtbaarder te maken voor de eindgebruiker. Bas: “En dat middels een authentieke content en uitstraling en op een vertrouwde en betrouwbare manier. En hoe kan dat beter dan content op het podium van de specialist te delen?”

Resultaten

  • Groter organisch bereik Linkedin

  • Continue stroom van authentieke content

  • Meer upsell mogelijkheden

  • Thought leadership

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon