Franchise Advocacy

De Hypotheker

De Hypotheker bouwt samen met franchisenemers en Apostle aan een sterker merk

#franchiseadvocacy

Quote

“Met het Apostle-platform maken we het ondernemers dus veel makkelijker. Hiermee kunnen we op het hoofdkantoor de posts inplannen en hoeven ze die op de vestigingen alleen maar goed te keuren. En willen ze een aanpassing doen? Dan kan dat. En het bericht afwijzen uiteraard ook. Zo hebben zij de eindredactie in handen.”

- Lotte Gerritsen, content manager bij De Hypotheker

De Hypotheker bouwt samen met franchisenemers aan een sterker merk 

De grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland? Jazeker, dat is De Hypotheker. Alleen al daarmee wekt het merk vertrouwen bij de consument. Om dat kracht bij te zetten, delen de adviseurs veel van hun kennis. “We zijn experts, maar willen geen man-met-stropdas-imago. Daarom zetten we met onze lokale vestigingen social media heel bewust in: samen bouwen we aan een nóg sterker merk.”

Aan het woord is Lotte Gerritsen, content manager bij De Hypotheker. Samen met haar collega’s op de marketingcommunicatie-afdeling heeft ze als doel om zoveel mogelijk mensen op de stoep bij de 180 lokale vestigingen te krijgen.

“We willen onze franchisenemers helpen op het gebied van lokale marketing en branding op social media”, vertelt ze. “Daarbij proberen we hen te ontzorgen, omdat ze het al hartstikke druk hebben. Met hulp vanApostle bieden we hen de content meer pasklaar aan dan voorheen. Maar veel liever nog ontvangen we deze ván hen. Authentieke lokale content spreekt namelijk aan, is herkenbaarder. En daarmee kunnen we in heel Nederland goed scoren.”

 

Controle houden

Zo kunnen ondernemers van waarde zijn voor De Hypotheker met unieke foto’s en video’s. Door deze eerst langs het marketingteam te laten gaan, zorgen zij ervoor dat de berichten ook nog eens de juiste look and feel hebben.

 

“Als contentmanager wil je natuurlijk een zekere mate van controle houden”, vertelt Lotte.“Als je het goed organiseert, kun je de vestigingen tips geven op basis van de berichten die ze aan ons voorleggen in het platform van Apostle. Of er nét wat meer een Hypotheker-sausje overheen doen. Én afwegen of je de content ook voor de corporate kanalen kunt gebruiken. Dan snijdt het mes aan twee kanten.”

“Authentieke lokale content spreekt namelijk aan, is herkenbaar”

Vuurtje aanwakkeren

Lotte weet echter als geen ander dat de praktijk weerbarstig is. Voor de vestigingen is social media immers vaak een bijzaak. Daarnaast is de woningmarkt booming, waardoor de franchisenemers amper tijd hebben. Dat elke vestiging in de eerste paar maanden volop content gaat aanleveren, valt dus niet te verwachten. Maar dat is ook niet erg. De Hypotheker wil stap voor stap naar die situatie toe groeien. “Daarom bieden we de vestigingen ook kant-en-klare berichten aan”, vertelt Lotte. “Mét natuurlijk de hoop dat mooie resultaten het vuurtje aanwakkeren, waardoor ze uit zichzelf content met ons gaan delen.”

 

Een platform is onmisbaar

Voorheen konden de franchisenemers op speciale momenten zoals de feestdagen afbeeldingen van het intranet plukken, deze opslaan en daarna pas plaatsen. Dat was behoorlijk omslachtig. Lotte: “Met het Apostle-platform maken we het ondernemers dus veel makkelijker.Hiermee kunnen we op het hoofdkantoor de posts inplannen en hoeven ze die op de vestigingen alleen maar goed te keuren. En willen ze een aanpassing doen? Dan kan dat. En het bericht afwijzen uiteraard ook. Zo hebben zij de eindredactie in handen. Daarnaast wordt er nu structureel content aangeboden: twee keer per week in plaats van af en toe.”

 

De onboarding van de vestigingen in het platform van Apostle moest natuurlijk wel nog ‘even’ plaatsvinden. Lotte wilde dat snel na de introductie oppakken, maar door corona en de zomervakantie werd het een paar maanden vooruitgeschoven. “Toch besloten tientallen vestigingen toen al om mee te doen.”

“We hebben geleerd van het eerste traject: timing is essentieel”

 

Een paar maanden later werd een nieuwe slinger aan het project gegeven. Onder meer met testimonials van collega-franchisenemers. Dat bracht succes, want nu zijn al zestigvestigingen aan boord. “Als we zorgvuldig te werk gaan, zal dit aantal nog oplopen”, aldus Lotte. “We hebben geleerd van het eerste traject: timing is essentieel. Als het te druk is, schuiven franchisenemers het logischerwijs vooruit.”

 

Zeer hoog doorzetpercentage

Dat er wat hobbels genomen moeten worden, is volgens Lotte dus helemaal niet erg. En ze weet ook dat volgers altijd worden voorgegaan door verkenners. Bovendien lopen veel zaken al naar volle tevredenheid. Zo wordt gemiddeld 62% de voorgestelde berichten doorgezet. Bij vergelijkbare organisaties ligt dit percentage ongeveer drie keer lager. Lotte heeft daar wel een verklaring voor. “We bieden relevante content aan.”

“Dit zijn overigens interessante gegevens voor ons. Want door in kaart te brengen wie veel posts plaatsen wie juist niet, kunnen we sturen aan de hand van de mate van betrokkenheid. Als iemand bijvoorbeeld weinig content deelt, vragen we diegene waarom dat is. Gebeurt het juist veel? Dan zou het mooi zijn als de betreffende ondernemer mee wil werken aan een testimonial.”

“We willen meer met video gaan doen en gebruikmaken van user-generated content”

 

Dichter bij het doel

Het belangrijkste doel van de social media-aanpak van De Hypotheker is helder: duidelijk maken dat de lokale hypotheekadviseurs echte experts zijn. Dat lukt al uitstekend. Zo plaatsen ondernemers met een druk op de knop een bericht over bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting voor mensen tot 35 jaar. Wie daarop klikt, komt terecht opeen informatieve landingspagina. De volgende uitdaging is om meer interactieve content te plaatsen en het publiek meer te betrekken bij het merk.

 

“We hebben in deze eerste fase veel geleerd én een goede stap gezet naar de juiste berichten mix”, laat ze weten. “In 2021 willen we dichter bij ons doel komen. We kiezen zorgvuldig het juiste moment om franchisenemers te verleiden tot onboarding, maken het hen steeds makkelijker en delen inspirerende succesverhalen. Ook willen we meer met video gaan doen en gebruik maken van user-generated content.”

 

“We hopen in 2021 meer persoonlijke verhalen, foto’s en vlogs te kunnen plaatsen. Zo willen we duidelijk maken dat we niet alleen de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur zijn, maar ook die met de meeste kennis én de leukste adviseurs. Die bovendien altijd voor je klaar staan.”

Resultaten

  • Grip op regionale pagina’s

  • Tijdbesparing per vestiging

  • Groot regionaal bereik

  • Kostenbesparing hoofdkantoor

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon