Employee Advocacy

Centralpoint

“Door het gebruik van Apostle zijn we eerder top-of-mind in de customer journey van potentiële klanten.”

#employeeadvocacy

Quote

“Social is echt het startpunt van onze marketing geworden. Het heeft ons hele marketingproces ‘versneld’.”

- Luuk Slaats, CEO Centralpoint

Over Centralpoint

Centralpoint, de grootste IT-reseller van Nederland en België, geeft onafhankelijk advies over uitgebreide IT-oplossingen voor bedrijven. Ze houden het simpel en scheppen duidelijkheid in complexe IT-uitdagingen. Of het nu gaat om beveiliging, dataopslag, connectiviteit, mobiel werken, beheer of onderhoud en logistiek.

Wat jouw IT-vraag ook is: get IT done.

Uitdaging

Producten verkopen kan iedere it-reseller. Maar bij het bieden van maatwerk en hoogwaardige it-oplossingen komt heel wat meer kijken. Met behulp van de Social shift laat Centralpoint de markt nu steeds beter weten dat het bij uitstek dé kennispartner is die dat kan. En dat begint met social media.

Luuk Slaats, managing director van Centralpoint, is er stellig in: “De customer journey vindt tegenwoordig digitaal plaats. Misschien niet compleet, maar het begin ervan zeker.” Het is voor hem volkomen duidelijk waar zijn marketeers moeten zijn om het bedrijf te positioneren: vooral online. Aanvankelijk vormden social media gewoon ‘een onderdeel’ van de marketingmix. Een echte strategie zat er echter nog niet achter, daar moest de Social Shift methodiek en het Brand Advocacy platform van Apostle verandering in brengen.

Aanpak

Onder aanvoering van de afdeling marketing en communicatie werd samen met Apostle een breed projectteam samengesteld en een strategisch plan opgesteld. “We hadden zelf al besloten dat we onze kennis wilden ontsluiten voor de buitenwereld door van onze medewerkers ambassadeurs te maken.” Dankzij het Social branding platform vanApostle kan Centralpoint gemakkelijk berichten over de organisatie delen via de social media kanalen van die ambassadeurs.

Vooral op LinkedIn hadden we ervaren hoe waardevol het is om op social media de dialoog met je doelgroep aan te gaan, zonder dat het al te veel marketingbudget kost. Je moet het echt verankeren in de organisatie en borgen in je processen. Dat kan alleen als je daar een integrale aanpak voor hebt. En daar helpt Apostle bij.

Resultaten

  • Groter organisch bereik op LinkedIn

  • Meer klantcontact

  • Meer upsell mogelijkheden

  • Meer en persoonlijker klantcontact

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon