Dealer Advocacy

Autohopper

Door alle ondernemers en pagina's te koppelen kon Autohopper berichten op verschillende social media kanalen afwisselen, wat heeft gezorgd voor een grote impact

#dealeradvocacy

Quote

“Apostle heeft wel echt een enorm verschil gemaakt. De ondernemers zijn veel actiever geworden op social media en plaatsen naast de berichten die wij voorstellen nu zelf ook berichten.”

- Kiki, Grafisch vormgever en Online marketeer bij Autohopper

Over Autohopper

Bij Autohopper huur je auto’s en bestelbusjes in allerlei soorten en maten, no-nonsense welteverstaan. Met duidelijke prijzen en voorwaarden weet je als huurder altijd waar je aan toe bent. Autohopper heeft 125+ vestigingen en heeft daarmee de meeste autoverhuur vestigingen van Nederland. Zo is er binnen een straal van maximaal 20km van elke postcode een Autohopper in de buurt.

Uitdaging

Een aantal ondernemers met een Autohopper vestiging waren erg actief op social media, maar het grootste deel nog niet. Voor veel vestigingen was social media een bijzaak. Op een gegeven moment kwam er een vraag vanuit een aantal ondernemers of ze social media content vanuit Autohopper aangeleverd konden krijgen, omdat ze daar zelf niet veel tijd voor hadden. Destijds werd er iemand binnen de organisatie verantwoordelijk gemaakt voor de social media content van alle Autohopper vestigingen. “Deze medewerker ging langs bij alle vestigingen om social media posts te plaatsen. Inloggen, een bericht bedenken, dit berichten plaatsen en daarna weer uitloggen”, vertelt Kiki, Grafisch vormgever en Online marketeer bij Autohopper. Keer op keer hetzelfde inefficiënte riedeltje. Daar moest dus een oplossing voor komen.

Aanpak

Begin 2021 besloot Autohopper om Apostle in te schakelen. “In plaats van inloggen bij verschillende vestigingen, kunnen we nu alle berichten in een keer via het platform inplannen”, aldus Kiki. “Ondernemers met vestigingen van Autohopper hoeven nu zelf eigenlijk niks meer te doen om hun social media kanalen up-to-date te houden, terwijl de content wel breed wordt verspreid. Sinds we Apostle gebruiken, zie ik de berichten ook steeds vaker voorbij komen en merk ik dat ondernemers ook uit zichzelf meer posten. Dat vind ik erg mooi.” Als een nieuwe vestiging zich aan wil sluiten bij Apostle, gaat er een collega van Autohopper langs. “We helpen dan met de aanmelding, het koppelen van de bedrijfspagina’s en leggen in het kort uit hoe de app werkt. Eenmaal alles ingesteld, start het traject voor de dealer. Als wij er zelf even niet uitkomen, is de customer service van Apostle beschikbaar en wordt het altijd snel opgepakt. Overigens ook heel fijn dat de support in het Nederlands is!”

Resultaten

  • Grip op regionale pagina’s

  • Tijdbesparing per vestiging

  • Groot regionaal bereik

  • Kostenbesparing hoofdkantoor

Contact met ons Sales team!

Ontdek de basisfunctionaliteiten van het platform en leer meer over de voordelen van een contentstrategie

Contact Sales

Meer cases

ING - coming soon

Canon - coming soon