Dé manier om jouw organische bereik op social media te vergroten

Nicole Verstraten
·
September 1, 2021

Als marketeer investeer je veel tijd in het creëren van goede content. De druk vanuit de salesafdeling stijgt, want zij zijn op zoek naar nieuwe leads. Maar... je hebt niet genoeg budget om dure social media advertenties in te kopen om succesvolle campagnes te draaien. Aan de andere kant zie je het organische social media bereik van jouw bedrijfspagina’s steeds meer teruglopen. Herkenbaar? Maak je geen zorgen. Wij hebben dé oplossing voor jouw probleem!


Merkambassadeurs: het nieuwe goud

De social media platformen maken het steeds lastiger om met content op bedrijfspagina’s bereik te genereren. Enerzijds willen zij graag dat jij als organisatie advertentieruimte inkoopt. Anderzijds willen zij voorkomen dat de tijdlijnen alleen maar vol komen te staan met bedrijfscontent. Je moet als marketeer dus op zoek naar alternatieve manieren om jouw content aan de man te brengen. Gebruik daarom de social media accounts van je medewerkers om content te verspreiden. Zij zitten namelijk midden in de doelgroep én bereiken samen veel meer mensen dan alleen jouw bedrijfspagina’s. 

De rekensom is simpel. Je hebt één bedrijfspagina op LinkedIn óf je hebt ook de 50 kanalen van jouw medewerkers tot je beschikking! Gemiddeld hebben medewerkers ongeveer 750 connecties, dus tel uit je winst. De algoritmes van LinkedIn zorgen er bovendien voor dat posts van medewerkers juist wél veel getoond worden in de tijdlijnen. Uit onderzoek is gebleken dat berichten die via medewerkers verspreid worden tot maar liefst 561% meer bereik opleveren. Zeker de moeite waard dus.

Medewerkers die actief hun organisatie promoten op hun eigen social media accounts noemen wij merkambassadeurs. Want zeg nou eerlijk, wie kunnen het verhaal van jouw organisatie nou beter vertellen dan jouw eigen medewerkers? Als marketeer heb je hierin een faciliterende rol en voorzie je jouw ambassadeurs van de juiste content. Die ene oud-collega, ex-studiegenoot of kennis kan zomaar jouw nieuwe lead, klant of potentiële medewerker worden. Je bereikt hiermee niet alleen een nieuwe doelgroep, maar ook een relevantere doelgroep. 


Authenticiteit loont

De winst zit hem niet alleen in het extra bereik wat je creëert. Ook de geloofwaardigheid en authenticiteit van jouw organisatie krijgt een flinke boost.  Mensen ‘praten’ tegenwoordig niet meer met logo’s, maar zijn juist geïnteresseerd in de mensen achter het logo. De engagement cijfers van authentieke posts van merkambassadeurs verpletteren de cijfers van bedrijfspagina posts. Door veel engagement te creëren, bereiken jouw posts ook de tweede- en derdegraads netwerken van jouw merkambassadeurs. Medewerkers zien hun eigen werkzaamheden vaak als normaal en zien geen meerwaarde in het delen van hun bedrijfscontent, terwijl zij júist een enorme impact kunnen maken. Het is jouw rol als marketeer om hen te overtuigen om actief te worden online. Een ambassadeursprogramma is perfect om jouw employer branding, social selling en naamsbekendheid een enorme boost te geven. En dat zónder dure advertenties, mét de content die je toch al hebt.


Maar hóe dan?

Ik hoor je denken: maar hoe krijg ik al mijn medewerkers zover om mijn content te delen? Simpelweg een mailtje sturen met de vraag of zij een bericht willen delen op social media, is geen recept voor succes. Apostle heeft een slimme tool én activatieprogramma ontwikkeld die jou helpen bij het opzetten van een succesvol merkambassadeursprogramma. 


Als je jouw medewerkers mobiliseert en overtuigt om interessante en authentieke content over jouw organisatie te delen, beloven wij dat jouw social media resultaten en engagement cijfers skyhigh gaan. Combineer dat met de juiste tooling en behaal gegarandeerd succes!


Benieuwd naar de meerwaarde van merkambassadeurs voor jouw organisatie? Neem contact op met een van onze experts. Wij helpen je vrijblijvend op weg!


Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!