Jouw online zichtbaarheid door het dak in crisistijd

Stefan Kapteijns
·
October 22, 2021

Online aanwezig zijn is essentieel voor een hedendaags bedrijf. Vooral nu de omzet door de coronacrisis is afgenomen en de verwachte groei van je onderneming mogelijk uitblijft, moet je online zichtbaar zijn. Maar hoe onderscheid je je van de concurrent? En hoe zorg je ervoor dat je organisatie en omzet blijven groeien? Apostle legt uit hoe je bedrijf in crisistijd online zichtbaar blijft en nieuwe klanten aantrekt.

Onderscheid je van de concurrentie

Niet alleen jouw bedrijf, maar ook je concurrenten zijn voor omzet in deze tijdmeer dan ooit afhankelijk van online aanwezigheid. Om je van hen te kunnen onderscheiden, heb je een andere en vernieuwende aanpak nodig: het inzetten van je medewerkers op social media.

Maak het verschil door je personeel een actieve rol te geven bij het profileren van je bedrijf naar de buitenwereld. Veel van je medewerkers zijn actief op social media en als zij net zo trots zijn op je bedrijf als jij, willen ze ongetwijfeld reclame maken via hun persoonlijke social mediakanalen. Zo kun je veel meer mensen bereiken dan via de social mediapagina's van je bedrijf.

Waarom is een bedrijfspagina alleen niet genoeg?

Alleen een bedrijfspagina is niet genoeg, omdat ook veel andere bedrijven alleen op deze manier gebruikmaken van social media. Je bent dus een van de vele die hiermee de aandacht van een bepaalde doelgroep wil trekken.

Bovendien is slechts 1 à 2% van de bedrijfsberichten zichtbaar op de tijdlijn van volgers. Met dit algoritme willen social media hun oorspronkelijke doel, namelijk communicatie met 'peers', waarborgen, maar dat maakt je bedrijf helaas minder zichtbaar online. En juist daarom is de inzet van medewerkers zo belangrijk.

Activeer je medewerkers met authentieke verhalen

Elk bedrijf komt in deze crisistijd met corona hacks en informeert je over coronamaatregelen. Onderscheid je van de concurrent door je medewerkers aan het woord te laten en je bedrijf zo een gezicht te geven. Juist jouw medewerkers kunnen unieke verhalen vertellen over je onderneming. Misschien wel het grootste voordeel hiervan is dat personen maar liefst 561% meer online bereik hebben dan bedrijven. Je medewerkers kunnen bijvoorbeeld contact hebben met oud-collega’s uit hetzelfde vakgebied of vrienden met gedeelde interesses.

Ook kom je met een persoonlijke boodschap betrouwbaarder over: 92% van de consumenten heeft meer vertrouwen in berichten uit hun persoonlijke netwerk dan in berichten van een bedrijf. Wat échte mensen vertellen, is geloofwaardiger dan wat een onderneming deelt. Bovendien reageer je veel makkelijker op eenbericht van iemand uit je netwerk, dan op een post van een bedrijf. Daarom is een persoonlijk bericht van een medewerker waardevoller dan een bedrijfsmatige post.

Een persoonlijk verhaal: juist in crisistijden

Kortom, met persoonlijke, authentieke verhalen van medewerkers bereik je veelmeer mensen en is het verhaal van je bedrijf geloofwaardiger. En dat is in crisistijd misschien wel belangrijker dan ooit. Onderscheid je door je personeel te laten vertellen wat er plaatsvindt op de werkvloer: de sleutel tot meer online zichtbaarheid, omzet en naamsbekendheid.

Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!