Marketingfacts: Medewerkers als geheime wapen

Nicole Verstraten
·
August 5, 2021

Als modern bedrijf moet je online niet alleen aanwezig, maar vooral ook zichtbaar zijn. Met name in deze tijd. Maar veel bedrijven grijpen nog niet alle kansen aan om dit te bereiken.

Zo worden naast een bedrijfswebsite vaak bedrijfspagina's op social media ingezet, maar daarmee is het bereik niet optimaal. Social media platforms laten corporate berichten namelijk slechts mondjesmaat toe, waardoor maar 1 à 2%ervan de doelgroep bereikt. Bovendien maken corporate berichten, die met standaard social media planning tools alleen op vaste tijdstippen kunnen worden ingepland op social media, de communicatie erg onpersoonlijk.

Wie daarnaast budget heeft, zet vaak advertenties in. Maar niet ieder bedrijf heeft de mogelijkheid om daar geld aan uit te geven, vooral niet in tijden van crisis. Hoe je als bedrijf dan toch kunt blijven opvallen? Met een vernieuwende social media strategie: het inzetten van de profielen van medewerkers.


Waarom zijn medewerkers de sleutel?

Aansprekende en effectieve marketing is tegenwoordig dus een behoorlijke uitdaging. Om gezien te worden, moet je social media strategie goed in elkaar zitten. En dat kun je bereiken met een continue stroom van unieke content. Waar je die vandaan haalt? Bij je medewerkers. Zij kunnen unieke en authentieke content aanleveren, waarmee je in deze tijd extra opvalt. Een bedrijf dat zijn personeel als dergelijke 'merkambassadeurs' inzet, is online veel beter zichtbaar.

Het 'geheim' achter het inzetten van de profielen van medewerkers bij je social media strategie ligt grotendeels in de persoonlijke noot die zij kunnen toevoegen. Het doel van Facebook, Instagram en LinkedIn is altijd geweest om ‘peers’ met elkaar in contact te brengen. En juist daarop speel je in als je medewerkers een rol geeft.

Met de persoonlijke noot van je medewerkers zorg je allereerst voor meerbetrokkenheid. Niet alleen onder je personeel zelf, zoals misschien te verwachten valt, maar ook onder je doelgroep. Berichten van medewerkers zijn laagdrempeliger dan corporate berichten, waardoor mensen er sneller op zullen reageren. Je vraagt een vriend of kennis immers veel eerder om informatie dan een bedrijf dat je niet persoonlijk kent. Door deze persoonlijke noot krijgt je onderneming bovendien een betrouwbaarder imago.

Naast het creëren van geloofwaardigheid kun je hier veel meer mensen meebereiken. Zo hebben medewerkers met elkaar een uitgebreid en vaak relevant netwerk, dat gemiddeld maar liefst 10 keer zo groot is als het aantal volgers van een bedrijf! Een persoonlijk bericht bereikt dan ook 561% meer mensen dan een corporate bericht. Bovendien is de kans op omzet met persoonlijke berichten wel 7 keer groter dan met corporate posts.

Hoe profiteren je medewerkers?

Persoonlijke marketing biedt echter niet alleen voordelen voor je bedrijf, maar ook voor je medewerkers. Zij krijgen namelijk middels personal branding de kans om zich te profileren, hun persoonlijke identiteit te versterken en die te delen met hun netwerk en collega's.

Door medewerkers te betrekken bij je social media strategie, krijgen ze bovendien meer kennis over elkaar en je bedrijf, voelen ze zich meer verbonden met je organisatie, worden ze handiger met social media en hebben ze zelf meerinteractie met hun netwerk.

Medewerkers inzetten als merkambassadeurs: hoe pak je het aan?

Allereerst bedenk je met elkaar wat je bedrijf uniek maakt. Je doet dit samen met je medewerkers, dus goede ondersteuning is uitermate belangrijk. Pas dan kunnen ze een personal brand opbouwen en je bedrijf succesvol promoten. Vanuit hier ga je medewerkers stimuleren om content te delen op hun eigen social mediakanalen. Om deze social media posts in te plannen voor je medewerkers zijn er diverse employee advocacy tools en diensten te vinden. Jouw medewerkers kunnen dan met één druk op de knop een bericht delen op een eigen social mediaprofiel.

Vanuit een goede contentstrategie is het ook mogelijk om jouw medewerkers de vrijheid te geven om zelf te bepalen of zij een post plaatsen en op welke kanalen. Daarbij is het bij sommige social media planning tools mogelijk om de medewerkers ook eindregie te geven: zij kunnen dan zelf nog aanpassingen doen, zodat de content bij hen past en echt persoonlijk relevant is.

Val op met behulp van je medewerkers

Medewerkers zijn dus van onschatbare waarde voor de online zichtbaarheid van je bedrijf. Maar waar en hoe te beginnen met zo’n vernieuwende social mediastrategie? Gelukkig is daar al over nagedacht. Zo bieden bedrijven als Apostle diverse tools en diensten aan waarmee je van elke medewerker een merkambassadeur kunt maken, iets wat in de huidige crisistijd misschien welmeer van pas komt dan ooit tevoren. Om jouw medewerkers ook daadwerkelijk te activeren en motiveren als merkambassadeurs biedt Apostle, naast een platform, ook diverse e-learning trajecten aan, motiverende challenges voor jouw medewerkers of de mogelijkheid om aanjaagvideo’s vanuit een CEO op te nemen? Zet jij jouw medewerkers al in als geheim wapen?

Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!