Waarom employee advocacy voor iedere organisatie werkt

Stefan Kapteijns
·
October 21, 2021

Je hoort het steeds vaker en veel bedrijven zijn er actief naar op zoek: een manier om medewerkers in te zetten als extra online communicatiekanaal. Medewerkers zijn namelijk bij uitstek de juiste personen om verhalen over hun organisatie te delen. Denk aan de ouderwetse Nederlandse verjaardagen. Je zit in een kring naast een buurman of buurvrouw die je niet echt kent. Waar praat je snel over? Je werk! Op dat moment ben je eigenlijk in je offline netwerk verhalen aan het delen over jouw werk en je organisatie, wat het imago (waarschijnlijk ;)) ten goede komt. Tromgeroffel… Dit kan óók online! 

Online geven we er een dure term aan: employee advocacy. Medewerkers delen bedrijfsgerelateerde content in hun persoonlijke netwerk op social media. That’s it! Maar hoe krijg je je medewerkers zo ver om op social media over je organisatie te gaan delen? Dat moet je verdienen!

We gaan weer even terug naar die gezellige kringverjaardag waar ik het net over had. Vind je jouw werk ontzettend leuk en heb je goede arbeidsvoorwaarden? 99,9% kans dat jij enthousiast tegen je buurman of buurvrouw vertelt bij wat voor leuke organisatie je werkt. Vind je het helemaal niks? Dan bestaat er een grote kans dat je je ook niet zo positief uit over jouw organisatie. Tot zover herkennen we dit denk ik allemaal. Hoe vertalen we deze gratis publiciteit nu naar de online omgeving? 

Paid, owned en earned media 

Binnen het online medialandschap spreken we van paid, owned en earned media. Paid media houden grofweg alle betaalde advertenties in die je online inzet. Owned media zijn de online kanalen die in jouw beheer zijn, zoals je website of bedrijfspagina op social media. Als laatste zijn er ook nog earned media. Deze content houdt eigenlijk alle gratis media-aandacht in die je als organisatie krijgt. Denk hierbij aan berichten die vrijwillig gedeeld worden op social media of een recensie over een bepaald product. Employee advocacy is gebaseerd op earned media. Jouw medewerkers delen namelijk vrijwillig verhalen en berichten over jouw organisatie, waardoor ze een extra communicatiekanaal zijn binnen jouw marketingmix. Waarom is dit nu zo voordelig voor jouw organisatie? 


Gegarandeerde voordelen van employee advocacy

Social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn knijpen het bereik van bedrijfspagina’s af. Slechts 1 à 2% van de berichten van bedrijfspagina’s is zichtbaar voor de volgers van jouw bedrijfspagina. Met dit algoritme willen de social media platformen hun oorspronkelijke doel, namelijk, communicatie met 'peers', waarborgen. Dit maakt jouw bedrijf minder zichtbaar online. Juist daarom is de inzet van je medewerkers als merkambassadeurs zo belangrijk. Iedere merkambassadeur heeft gemiddeld 750 connecties. Wanneer je een bericht deelt zal 20% tot 50% van jouw connecties dit bericht zien. 1 bericht delen staat dus gelijk aan 150 - 375 views op social media. Zijn er 30 medewerkers die als merkambassadeur fungeren binnen jouw organisatie? Jouw organische online bereik komt dan tussen de 4.500 en 11.250 uit. Naast de volgers van jouw bedrijfspagina, bereik je ineens ook het netwerk van jouw merkambassadeurs. 


Een belangrijk pluspunt hierbij is de relevantie van de mensen die je bereikt. Jouw merkambassadeurs hebben waarschijnlijk ook het meest relevante netwerk voor jouw organisatie. Daarbij gelooft hun netwerk hen ook. Persoonlijke berichten komen namelijk betrouwbaarder over dan berichten geplaatst op bedrijfspagina’s. 92% van de consumenten heeft meer vertrouwen in berichten die geplaatst worden door iemand uit hun persoonlijke netwerk dan in berichten van een bedrijf. Bovendien reageer je ook sneller op een bericht van iemand uit je netwerk, waardoor Employee Advocacy dus ook voor een grotere betrokkenheid op je posts zorgt. 


Voordelen van Employee Advocacy voor merkambassadeurs

Er zijn niet alleen voordelen te noemen voor jouw organisatie; ook medewerkers profiteren van employee advocacy. Door je merkambassadeurs te betrekken bij je marketing- en socialmediastrategie, wordt de binding met jouw merkambassadeurs steeds groter. Daarnaast krijgen ze meer kennis over de organisatie, voelen ze zich er meer mee verbonden, worden ze handiger in social media en hebben ze zelf meer interactie met hun netwerk. Daarbij is het voor medewerkers een mooie kans om zich te profileren als expert in hun vakgebied op social media. Zij kunnen hun expertise en ervaring binnen de organisatie delen met hun netwerk. 


Employee Advocacy werkt

Employee advocacy werkt voor iedere organisatie. Zolang je (enthousiaste) medewerkers hebt, kan je starten ;). Van belang is om je medewerkers mee te nemen in deze transformatie. Vertel ze welke voordelen het heeft voor de organisatie, maar zeker ook voor henzelf! 


Apostle helpt! Met ons brand advocacy platform en activatieprogramma helpen we organisaties om employee advocacy op een goede manier te implementeren. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!