Brand advocacy platform: Meer dan een social media planning tool

Nicole Verstraten
·
August 5, 2021

Een bedrijf dat online actief is, kan niet zonder social media. Maar het is best lastig om op dergelijke platforms zichtbaar te zijn en omzet te genereren. Er zijn diverse social media planning tools ontwikkeld om je daarbij te helpen, maar Apostle gaat net een stapje verder. Namelijk met een brand advocacy platform. Hiermee helpen we je bedrijf online optimaal zichtbaar te zijn. Hieronder lees je hoe het werkt.

Merkpromotie middels het brand advocacy platform van Apostle

Laten we echter bij het begin beginnen: wat bedoelen we precies met brand advocacy? Met brand advocacy doelen we op het activeren van mensen om je bedrijf blijvend te steunen en je merk op een organische manier te promoten, middels een meer bottom-up aanpak.

Naast reclame via marketing en advertentiecampagnes betekent dit dat je met merkambassadeurs werkt, die zorgen dat je merkuitingen zo breed mogelijk worden gedeeld. Dit kunnen medewerkers, maar ook retailers zijn. Het team van Apostle heeft hiervoor, met vele jaren ervaring in employee advocacy en social mediacampagnes, een brand advocacy platform opgezet.

Waarom een brand advocacy platform?

Onder andere door tijdgebrek en beperkte kennis worden social media niet altijd optimaal ingezet. Zoals aangestipt, zijn er wel diverse social media planning tools om content marketeers te ondersteunen bij het maken en inplannen van content, maar daarmee benut je je medewerkers niet als merkambassadeur. Zij kunnen met hun netwerk echter essentieel zijn voor je online zichtbaarheid. Al hebben ze vaak wel een duwtje in de rug nodig, wat standaard employee advocacy tools niet altijd bieden.

Het brand advocacy platform van Apostle behelst een veel bredere aanpak en motiveert je medewerkers met een volledig activatietraject om middels persoonlijke content hun steentje bij te dragen. Het resultaat: een lucratievere social media strategie en een verbetering van je online zichtbaarheid (561%meer bereik dan corporate berichten).

Hoe werkt het brand advocacy platform van Apostle?

Via ons brand advocacy platform krijgen je medewerkers tools en tips, maar ook software om op social media actief te worden. Met de Apostle tool kunnen ze zelf content, zoals teksten en foto’s, insturen naar een zogeheten social master. Die maakt er een professioneel bericht van dat je merkambassadeurs vervolgens kunnen delen.

De tool gaat gepaard met de Social Shift-methodiek, een unieke door Apostle bedachte methode om medewerkers met e-learning en een handboek social media wijste maken. Want om deze aanpak tot een succes te maken, zijn kennis en motivatie essentieel.

Medewerkers blijvend motiveren met brand advocacy

Voor een goede brand advocacy strategie is het Social Shift-traject essentieel.Met trainingen, e-learning en een handboek leren je medewerkers hierbij hun rol in je social media strategie echt te begrijpen. Door ze daarbij te motiveren eigen, authentieke content aan te leveren en te delen, raken ze persoonlijk en inhoudelijk betrokken.

Maar niet alleen die initiële motivatie is belangrijk, het is ook essentieel dat je medewerkers actief en enthousiast blijven. En dat vereist regelmatige brainstormsessies en meetings. Daarnaast maakt het brand advocacy platform vanApostle gebruik van rewards en gamification. Zo kan worden bijgehouden welke ambassadeur het actiefst is en kunnen ambassadeurs met incentives worden beloond.

Stap nu over op het brand advocacy platform van Apostle

Een brand advocacy platform werkt beter dan gewone social media planning tools, omdat je middels een meer bottom-up aanpak je medewerkers echt motiveert merkambassadeur te worden. Standaard social media tools behelzen vaak alleenemployee advocacy en zakelijke social mediakanalen, maar Apostle gaat net eenstapje verder.

Apostle is niet alleen een social media planning tool of een employee advocacy tool, maar een brand advocacy tool. Hiermee behaal je snel resultaat, of je nu extra omzet wilt of je organisatie zichtbaarder wilt maken. Laat Apostle ook jou helpen om je doelen te bereiken en neem vandaag nog contact op voor alle mogelijkheden.

Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!