Wat is Brand Advocacy?

Stefan Kapteijns
·
September 2, 2021

Brand advocacy

Wellicht heb je in de afgelopen jaren al eens iets over employee advocacy gehoord. Het houdt in dat je je medewerkers activeert tot merkambassadeurs van je organisatie. Zij delen berichten op hun persoonlijke social mediakanalen en zorgen zo voor een groter online bereik van jouw organisatie. Maar waarom zouden we dit online bereik alleen vergroten via onze medewerkers? Waarom niet ook via dealers, franchisevestigingen of andere fans van jouw organisatie? We lanceren hiervoor een nieuwe term: brand advocacy.

Bij brand advocacy zet je alle soorten merkambassadeurs in om op een authentieke manier de boodschap van een merk of organisatie over te brengen op social media. Met brand advocacy kun je dus het netwerk van medewerkers, dealers, franchisenemers, klanten of andere stakeholders op social media benutten. Iedereen kan merkambassadeur worden! Zo vergroot je de online zichtbaarheid van jouw organisatie of merk. Merkambassadeurs delen regelmatig leuke berichten over jouw organisatie, waardoor deze zichtbaar wordt in hun netwerk.


Maak het je marketingafdeling én merkambassadeurs makkelijk

Brand advocacy kan soms ingewikkeld klinken, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn! Eigenlijk is het heel simpel. De marketingafdeling maakt leuke social media posts en stelt deze voor aan merkambassadeurs. Medewerkers kunnen dit bericht met één druk op de knop op hun eigen social media kanalen plaatsen. Dealers en franchisenemers kunnen de posts op hun bedrijfspagina’s delen. Maak hierin wat variaties, zodat niet iedere merkambassadeur hetzelfde bericht deelt. Et voilà! De content komt op de juiste plek terecht: in een enorm netwerk van bestaande merkambassadeurs. Het voordeel? De netwerken van jouw merkambassadeurs zijn super relevant! Door jouw bestaande connectie met merkambassadeurs, begeef je je voor een groot deel in de gewenste doelgroep.


Brand advocacy in de praktijk

Hoe komen die voorgestelde berichten dan bij jouw merkambassadeurs terecht? Enerzijds kan je de berichten per mail versturen en anderzijds heb je bijvoorbeeld het brand advocacy platform van Apostle. Binnen dit platform kan je eenvoudig berichten voorstellen aan je merkambassadeurs en zij delen deze met één druk op de knop via een mobiele app. De berichten kunnen ze altijd zelf nog aanpassen (of weigeren) als ze dat willen. Bovendien houd je zo als organisatie de controle over de berichten die geplaatst worden over je organisatie. 


User-generated content

Die controle is belangrijk, maar in het huidige social media tijdperk is ook user-generated content een belangrijk onderdeel van de strategie. Door jouw merkambassadeurs de mogelijkheid te geven om zelf content in te sturen naar de marketingafdeling, zorg je ervoor dat er ook persoonlijke berichten de deur uit gaan. Authentieke content noemen we dat. Super leuk om te lezen en een stuk persoonlijker dan gelikte corporate berichten. Uit onderzoek blijkt dat 92% van de consumenten meer vertrouwen heeft in deze persoonlijke berichten uit het eigen netwerk, dan berichten geplaatst op bedrijfspagina’s. Daarbij komt dat ze veel sneller reageren op een bericht van iemand die ze kennen dan op een bericht van een organisatie. 

Deze persoonlijke berichten moeten wel op een heel andere manier geschreven worden dan corporate berichten. Mensen hebben namelijk heel snel in de gaten of het bericht door iemand zelf is geschreven of door de marketingafdeling. Let wel, een combinatie van authentieke- en corporate content werkt natuurlijk altijd het beste. Een mooi vormgegeven visual heeft ook zo zijn voordelen. 


Wat levert Brand Advocacy nou op?

Heel leuk, het inzetten van merkambassadeurs, maar wat levert het nu concreet op? Het grootste voordeel van brand advocacy is de enorme groei in organisch bereik. Door jouw merkambassadeurs in te zetten als extra communicatiekanaal, heb je een veel groter bereik dan wanneer je alleen maar post op een bedrijfspagina. Ten tweede werkt brand advocacy ook kostenbesparend. Naast paid en owned media, bestaat er namelijk ook earned media. Dit betekent dat je als organisatie op organische wijze promotie en reclame ‘verdient’ in plaats van ervoor betaalt. Jouw merkambassadeurs delen namelijk alleen de content die hen aanspreekt en waarvan zij vinden dat het gedeeld moet worden in hun netwerk. Als organisatie betaal je daar niks voor. Hierdoor wordt het imago van jouw organisatie beter. Jouw merkambassadeurs delen vrijwillig content over jouw organisatie, wat een bepaalde trots weergeeft van de merkambassadeur. Merkambassadeurs delen deze trots in hun netwerk, waardoor een organisatie in een positief daglicht komt te staan. 


Wij geloven in Brand Advocacy. Hebben we jou stiekem ook al een beetje overtuigd?


Wij geloven in Brand Advocacy en de inzet van medewerkers om bedrijven optimaal op de kaart te zetten. Apostle is een brand advocacy platform dat jouw merkambassadeurs activeert en gemotiveerd houdt om content te delen over jouw organisatie. Meer over het platform lees je hier.

Waarom Brand Advocacy? 

Social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn knijpen het bereik van bedrijfspagina’s af. Slechts 1 à 2% van de berichten van bedrijfspagina’s is zichtbaar op de tijdlijn van volgers. Met dit algoritme willen de social mediaplatformen hun oorspronkelijke doel, namelijk communicatie met 'peers', waarborgen. Dit maakt jouw bedrijf minder zichtbaar online. Juist daarom is de inzet van merkambassadeurs zo belangrijk. 


Door de inzet van de social mediapagina’s van jouw merkambassadeurs, creëer je ook een groter online bereik. Iedere merkambassadeur heeft zijn of haar eigen netwerk, waardoor je als organisatie naast je volgers ineens ook een geheel nieuw bereikt. Een belangrijk pluspunt hierbij is de relevantie van de mensen die je bereikt. Jouw merkambassadeurs hebben waarschijnlijk ook het meest relevante netwerk voor jouw organisatie. Daarbij gelooft hun netwerk hen ook. Persoonlijke berichten komen namelijk betrouwbaarder over dan corporate berichten. 92% van de consumenten heeft meer vertrouwen in berichten die geplaatst worden door iemand uit hun persoonlijke netwerk dan in berichten van een bedrijf. Bovendien reageer je ook sneller op een bericht van iemand uit je netwerk, waardoor brand advocacy dus ook voor een grotere betrokkenheid op je posts zorgt. 

Met brand advocacy onderscheid je je op meerdere vlakken van de concurrentie. Door samen met merkambassadeurs te werken, genereer je op unieke wijze een groter online bereik en meer naamsbekendheid.


Voordelen van brand advocacy voor merkambassadeurs

Door je merkambassadeurs te betrekken bij je marketing- en social mediastrategie, wordt de binding met jouw merkambassadeurs steeds beter. Ze krijgen namelijk meer kennis over de organisatie, voelen zich er meer mee verbonden, worden handiger in social media en hebben zelf meer interactie met hun netwerk. Bovendien is brand advocacy voor medewerkers een mooie kans om zich te profileren als expert middels personal branding en om deze expertise te delen met hun netwerk. 

Brand advocacy kan voor meerdere doeleinden ingezet worden; zowel voor social selling, social marketing als social recruitment.  

Kom in contact met onze expert Koen Jordaans om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!